5177 Richmond

5177 Richmond

Corporate

5177 Richmond is a busy office building located in the heart of the Houston Galleria area. Given the demand for this prime office location, the client wanted to renovate and reinvent the common areas, as well as enhance curb appeal, with minimal disruption to tenants and guests. To meet their goals, we took a phased approach to the project. We began by reconfiguring the parking garage to accommodate additional vehicles and by reorienting the flow of traffic into the parking garage, which made room to create an outdoor plaza. The deli within the building was conveniently relocated to have access to the plaza.

We used an underutilized section of the parking garage to relocate another key amenity - the mailroom and package pick up/drop off area. The interior lobby was renovated from floor to ceiling, using a combination of glossy white tiles and wood veneer, and the security desk was strategically relocated and modernized to improve the guest experience. To enhance curb appeal, the building apron was wrapped with additional lighting.